Eva-Stina Byggmästar: Min amatörbotaniska självbiografi (2012) [lilla e nr 1]


 

Amatörbot. framsidaPärmdesign: Metha Skog

Eva-Stina Byggmästar skriver om sitt livslånga botaniska intresse och ger samtidigt en fascinerande inblick i den egna diktträdgården. Biografin ses genom botaniken, som står i nära förening med poetiken och den litterära praktiken.

Genom min diktning går kärleken till och intresset för blommor och träd som en synnerligen röd tråd. Det är ingen överdrift att säga att jag har förbrukat ett par hyllmeter floror i och med mitt diktskrivande, på samma sätt som en målare använder färg och duk. Jag menar att jag bokstavligen har använt mig av flororna, att jag har tapetserat väggarna med planscher, har klippt och klistrat, ramat in favoriter […]. Jag har gjort collage och små tvådimensionella miniatyrteatrar, saxat ut enskilda blommor och ord – ja, skrivit alldeles egna verser inspirerad av de gamla botanikerna.

Min amatörbotaniska självbiografi är den första volymen i serien lilla e.

Essä | ISBN 978-952-67553-4-2 | häftad | 44 s. | cirkapris 13 € SLUTSÅLD! | 5.10.2012

_______

Sagt om Min amatörbotaniska självbiografi

Det är härligt att läsa om Byggmästars passion för botaniken i Min amatörbotaniska självbiografi, den känns påtaglig och på så få sidor lyckas hon så brett beskriva och sätta ord på sin kärlek till växterna och naturen. (Tove Sjöblom, Horisont)

Ännu mer än humor uppfattar jag här något mycket innerligt, som för de flesta skulle vara i alla fall lite på skoj. Men jag inser att blommorna verkligen är Eva-Stina Byggmästars vänner. (Robin Valtiala, Lysmasken)

En sorts poetik. Som man måste tycka om. (Erik Bergqvist, Hufvudstadsbladet)

Min amatörbotaniska självbiografi är ett fint gödningsmedel för din längtan efter Byggmästars nästa diktsamling. (Sebastian Johans, Ny Tid)

_______

Författarpresentation

 

lilla e-logo

[…]